You are currently viewing Kumarcilar Han Gamblers Inn, bysykler og kaker i Nicosia Walled city del 8

Kumarcilar Han Gamblers Inn, bysykler og kaker i Nicosia Walled city del 8

Kumarcilar Han Gamblers Inn, bysykler og herlige kaker fra Tezgah Cafe i Walled city Nicosia er dagens tema. Vi begynner med syklene.

Der Nicosia gamleby Walled City slutter og Sarayönü Sokak krysser vollgraven som omslutter gamlebyen, ligger det flere cafeer og en dockingstasjon for bysykler. Området her blir kalt Mahmutpasa. På bildet ser du sykler fra bysykkelfirmaet Velospeed, stående klare til bruk.

Velospeed er firmaet som er ansvarlig for bysykler på Nord Kypros.

Kjell ERik som krysser veien mot Kumarcilar Han og bysykkel fra Velospeed står i dockingen.

Velospeed har en webside, men best fungerer app’en deres. Denne finner du på Google Play og Appstore under navnet PBSC (previously CycleFinder)

For de fleste turister er timesleie det mest aktuelle. Husk å lese betingelsene.  Pris pr. time i 2020 er 5,99 TL + VAT.

For punktert dekk er prisen 25Tl hvis uhellet informeres om til Velospeed, eller 30TL om sykkelen kun settes igjen punktert i en docking stasjon. Evt. ekstra utgifter trekkes av kredittkort oppgitt ved utleieregistreringen.

I alle smågater og rolige områder er sykkel veldig trygt. Når det gjelder trafikkerte områder vær obs på at det er svært mye uvettig kjøring på øya. Det gjelder både i nord og sør.

Vi fortsatte vår utforsking av Lefkosa Türk, og passerte dette spesielle inngangspartiet. Denne gangen fulgte vi ikke den blå linje igjennom byen. Neste stopp var Kumarcılar Han også kalt Gamlers inn.

Kumarcilar Han Gamblers Inn fra baksiden med gyllne steiner og buede tak.

Kumarcılar Han er den ukjente lillebroren til Büyük Han. Det er kort avstand mellom disse to Han’ene.  Bygget var ferdig restaurert i 2016. Initiativtaker er hotell-entreprenør, nå pensjonist  John Aziz Kent. Ildsjelen John, startet 35 år tidligere med å søke støtte fra TRNC-regjeringer.

Til slutt klarte han å få et restaureringstilskudd på over £ 1million pund fra den tyrkiske stat. I tillegg kom hans egen investering i arbeidet.  TRNC-regjeringen vil administrere bygningen de første 10 årene før kontrollen av bygningen går tilbake til John Aziz Kent. (kilde: Cyprusscene)

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tezgah (@tezgahcafe)

Vi fikk bare tatt et et eget stakkarslig bilde  fra baksiden på Kumarcilar Han Gamblers Inn. Årsaken til dette er kakene i cafe Tezgah på andre siden av Asmaalti Sokak, en hyggelig smal gågate. ( se instabildet over). Dette området er trivelig. Fokus på arkitektur og historie, måtte vike for fokus på kake. For noen kaker, se under så forstår du hvorfor………..

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tezgah (@tezgahcafe)

Du trenger ikke lenger kjøre til Nicoisa Walled City for å spise “super yummi kaker”. Tezgah cafe har nå en avdeling i Kyrenia by. I Kemerli Konak hotel i Zeytinlik kan du spise herlige kaker. Du finner cafeen i første etasje, med verandaen utenfor. Hotellet er et syn i seg selv.

I bygget til venstre på bildet finner du cafeen. Hotellet er fordelt på et bygg på hver side av friområdet.  Et vakkert område av Kyrenia, historisk mest kjent for å ha vært Tempelriddernes boligsted, mens de styrte i området.

I nyere tid er Zeytinlik mer kjent for sin Olivenfestival,  som er hvert år i starten av oktober. Zeytin = oliven og Zeytinlik = olivenlund på tyrkisk.

Feriehusmiddelhavets egen tempelridder sees under.

Mange ankommer Nicosia gamleby via Girne Gate. Da er bysykkel docking stasjonen ved Atatürk Square og den Venetianske søylestatuen den første en støter på. Det var få ledige sykler denne flotte påskedagen i 2019. Prisene på plakaten er utdaterte. Bildet er tatt med for å vise litt av infoen.

Neste gang vi er i byen skal vi prøve sykler. Utforske større områder – over lengre avstander – en man gjør når en bruker “apostlenes hester”. “Apostlenes hester” ble for øvrig brukt av “de selveste apostlene”,  når de gikk på tvers over øya. Det var under den aller første reise for å spre den nye religionen kristendommen. Les mer om det i innlegget fra Salamis ruinby utenfor Famagusta. 

All den gode maten på øya og kakene fra Tezgah, gjør at en må en bevege seg mest mulig.  Maten og kosen gir vi ikke slipp på!!

I de neste innleggene vil vi passere grensen til den gresktalende delen. Den ene veien via fotgjengerovergangen i Ledra street. Så går vi tilbake igjen via Ledra Palace grensepassering.  Så blir det litt shopping og kos i den moderne delen av Nicosia, så følg med.

Alle innlegg i denne serien fra Nicosia Walled City er:

Del 1   TasEv guesthouse i Arabahmet
Del 2   Nicosia langs blue line
Del 3  Masterplanen for Nicosia  og rehabiliteringsarbeidet
Del 4   Büyük Han Great Inn i Nicosia Walled City 
Del 5   Kypros dører  i Nicosia Walled city 
Del 6   Bibliotheque restaurant og Bandabulya
old Market Nicosia walled city 
Del 7   Selimiye bydel og moske 
i Nicosia Walled City
del 8   Kumarcilar Han Gamblers Inn,
bysykler og kaker i Nicosia Walled city
Del 9   Ledra Street grensepassering Nicosia
nord til sør i Nicosia Walled city 
Del 10  Ledra Palace crossing point  
Nicosia Walled City
Del 11  Det moderne Nicosia 
med shopping og fornøyelser

This Post Has 2 Comments

 1. Tone Solheim

  Hei,
  Veldig fin blog! Har vært på Nord Kypros flere ganger, men bloggen din ga meg ny og interresant informasjon om landet. Lett å lese,- flotte bilder! Har fått tips til flere steder jeg vil besøke neste gang jeg er på ferie i herlige Nord Kypros.
  Men Tone Solheim

  1. admin

   Hei Tone (beklager sent svar), det var hyggelig å høre at du likte bloggen vår.
   Vi kom første gang til Nord Kypros i 2014, og savnet den gangen mere informasjon, hvilket er grunnen til at vi startet å dele våre opplevelser.

   Er du mye på Nord Kypros (sånn rent bortsett fra de siste årene)…

   Hva er dine favorittsteder?

Leave a Reply