You are currently viewing Tyrkisk frokost Alsancak

Tyrkisk frokost Alsancak

Tyrkisk frokost Alsancak er et herremåltid en kan leve på hele dagen. Vi utforsket Alsancak området og hadde fått tips om dette lokale frokost stedet. En tidlig søndagsmorgen i desember er det friskt å sitte ute i høyden. Er en norsk så lever en etter motto “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær”. Det var greit med et lite “lånepledd”  da jakken lå igjen hjemme.

kl. 9 en søndag morgen i desember er det helt "innafor" å trenge et lite pledd over skuldrene sittende ute i høyden. Vi koste oss med frisk luft og fin utsikt.

Typisk tradisjonell tyrkisk frokost med oliven, slangeagurk, tomat, stekt Halloumi ost, Fetaost, posjert egg og noen kuler ikke husker navnet på dandert på en tallerken.

Kl. 9 en søndag morgen i desember hadde vi bestilt bord. Det kan være en fordel, men er ikke et krav. Vi koste oss med frisk luft og fin utsikt. Typisk tradisjonell tyrkisk frokost med oliven, slangeagurk, tomat, stekt Halloumi ost, Fetaost, posjert egg og noen kuler ikke husker navnet på.

Når fersk börek kom på bordet, fortrengte undertegnede sin gluten intoleranse.  Litt ala Tine Meieriers melke reklame: “Må ha det, bare må ha det”.  Tyrkisk te hører selvsagt med til tyrkisk frokost. Litt i sterkeste laget selv for meg som drikker te på den engelske måten med melk i. Helt til vi skjønte at det var en kran for krutt sterk te og en kran for å etterfylle med varmt vann slik at alle får den styrken de foretrekker.

Til frokosten kom også en type ost ala ostefondue, og sammen med “verdens beste tomater” lokale super, duper gode Kypros tomater, kan en trygt si at vi ble mette.

Börek med oste og kjøttfyll på tradisjonell tyrkisk frokost.

Tyrkisk te hører med. I bakgrunnen sees smeltet ost ala ostefondue, og i forgrunnen lokale super, duper gode Kypros tomater.

En type omlett, eggerøre med blant annet tomater var en del av tilbehøret.

Det lange fatet med plass til små skåler er typisk serverings brett.

Vi betalte 45 TL pr.person for all maten en får på en Tyrkisk frokost Alsancak, med valutakurs (des. 18 ca 1,7 ) som blir 153,- norske kroner for begge. Vi trengte ikke spise før middag, sent på ettermiddagen. Har du mulighet til å prøve en tradisjonell Tyrkisk frokost på et lite og personlig spisested, så anbefales det på det sterkeste. Tyrkisk frokost lages med litt små variasjoner fra sted til sted. Det er det som gjør det spennende  prøve forskjellige steder.

Monica Oseber på vei til en tidlig tyrkisk frokost i fjellene på Nord Kypros i desember.

Ilgaz Köy Firini som dette lille familiestedet heter ligger flott til med utsikt nedover mot havet og kan nåes via forskjellige turveier. Det er helt ujålete og herlig, og viser bredden av tilbudene en har å velge blant på Nord Kypros.

Inngangspartiet til forkoststedet

Noe av det som er så flott med Kypros, som ferieøy, er nettopp denne blandingen av  forskjellige kulturer. Her på Nord Kypros har en en helt spesiell kultur med  særegne kypriotiske trekk, med mye tyrkisk påvirkning og med en dash av engelsk. På sørsiden har en det særegne Kypriotiske sammen med gresk kultur, med en dash engelsk. I sør har en også de helt typisk “charterferie stedene” med svenske kjøttboller. Det kan oppsøkes om det skulle bli et behov. Helt perfekt blanding.
Etter maten var det ut å studere den knøtt lille, men søte fjelllandsbyen. Se et annet blogg innlegg om mange flotte dører og sjarmerende hus.
Gillham vingård Alsancak og Hotell    ligger kun et stenkast nedenfor “frokoststedet”.
Alsancak området har utrolig mye å by på. *Alsancak ligger nært Kyrenia sentrum, fine strender, stor utvalg av spisesteder, forretninger og godt turterreng.

This Post Has 8 Comments

Leave a Reply