Taro brasserie Sun Valley Esentepe

Taro brasserie Sun Valley Esentepe

Taro brasserie Sun Valley er en favoritt restaurant i Esentepe. Favoritten ligger i feriehusanlegget Pine Valley, også kalt Sun Valley Mountainside like ved Korineum Golf i Esentepe. Taro Brasserie Sun Valley er et veldig populær tilbud blant feriehuseierne på anlegget, men også blant fastboende ex-pats, ferierende generelt og lokale hvitsnipp-arbeidere.

formklippet tre i potte med foran utsikt til havet med blå himmel vedTaro restaurant og brasserie

Prisnivået er svært behagelig for Nordmenn og andre Europeere, men muligens en liten smule høyere en tilbud andre steder. Spesielt om en sammenlikner med den andre siden av Kyrenia. Det er restauranten og omgivelsene absolutt verdt.

grupper avmennesker sittende ved utebord på Taro restaurant og brasserie

Vi i FeriehusMiddelhavet, både foreldre og den yngre generasjonen, stortrives på Taro Brasserie Sun Valley . Søndag er brunchdag mellom kl. 10.00 – 15. 00 for 85 TL pr. person.

På bildet under beundres solnedgangen en dag i slutten av september. Samtidig beundres “five-fingers-mountain” i bakkant til venstre på bildet, sammen med avkjølt LAL Kavaklidere rosevin. Bedre blir det sjelden!

Nytt konsept for stedet er “Sunset Friday by Taro”, hvor man nyter solnedgangen og en ny cocktail til spesialpris hver fredag. Jazz-tirsdag er en annen aktivitet.

Coctail spesialprisen er/var 20TL frem til kl. 20.00 ( da er solen gått ned sommerstid). Vi får se hva som blir prisen når verden åpner opp etter “Corona world wide lockdown” i 2020-21. Sikkert noe i samme gaten. Normalpris på diverse cocktails er 35TL.  Da får en en vakker sunset inkludert i prisen. Den er spesielt flott om den beundres fra planet ved svømmebassenget.

Coctailglass holdt opp med sitronskive på og solnedgang bak.

Tidligere lå en annen restaurant i Esentepe ved navn Cengiz Waterfall i samme lokaler. Cengiz flyttet deretter til Stone Castle, som er nærmere havet og oppkjøringen til Esentepe landsby. Restauratøren har igjen flyttet og driver sin svært populære restaurant i Esentepe landsby. Ta av fra hovedveien for å komme ditt.

Ved åpningen av Taro brasserie Sun Valley ble lokalene fullstendig renovert og fremstår som lekre og moderne. Denne restauranten kunne vært i hvilken som helst internasjonal vestlig storby. Det gjenspeiles i meny, stil og interiør. Beliggenheten derimot er mye flottere og prisene er mye mer feriebudsjett-vennlige.

Interiør på Taro restaurant og brasserie

Du finner spesialtilbud som:
A glass of beer or wine with Fish and Chips is 63₺ ( tyrkiske lire) every Friday!
I dag 05.04.21 er kursen 1,03 NOk for 1 TL. Det er en ekstremt lav kurs. Sommeren 2020 var kursen ca. rundt 1,30 NOK for 1 TL.  Det hadde gitt en pris på ca. 82,- Nok. Noe som er en svært god pris.

På menyen finner du diverse frokostretter, salater, clubsandwich, hamburger, pasta, wraps, vegetar, småretter, barnemeny, desserter og alt av drikkevarer.

I tillegg har de en seksjon som heter big plates. Der er våre favoritter. Etter en tid på Kypros fyser vi på norsk middag. Ikke nødvendigvis med kokt potet, som min far mente var obligatorisk til all middagsmat. Selv til spagetti insisterte han på potet som tilbehør. Hver sin generasjon og hver sine vaner.

Det vi setter enorm pris på er dampede grønnsaker og fiskeretter med herlig saus.

Joda det vanker ofte Kyprospoteter, de er sjelden kokte. Det takler vi bra, potetene er så ferske at de smelter i munnen. Yum.

På bildet over er det kyllingfilet med herlig soppsaus til 68 TL ( tyrkiske lire).

En biff tender loin fillet ( indrefileet) er svært mør og helt herlig til 128 TL. Det hender vi ryker på en slik, selv om vi prøver å holde forbruket av rødt kjøtt til et minimum.

 

tallerken med fiskegryte på Taro restaurant og brasserie

Kokkens sjømatgryte er en drøm av en rett for en matglad med fokus på fisk, saus, muslinger etc. Her er ikke grønnsakene lagt til ennå. Prisen er 95 TL, noe det er det ingen ting å si på.

Ungdommen er glade i laks, så da får de det til 95 TL.

Hamburger med Taro baren bak på Taro restaurant og brasserie

Yummy hamburger frister både de unge og oss som ikke er fult så unge lenger til 58 TL.  Bildet er tatt inne. Det som er så herlig på Taro Brasseri Sun Valley er alle utebordene med utsikt. Det er der vi liker oss best. Men det er klart at selv for en restaurant i Esentepe, er det vinterstid godt med et lokale innendørs.

Vi har holdt til på Sea Magic Park i 6 år nå. For de som ønsker det så er det mulig å gå via Turtle bay og et stykke langs hovedveien. Vær obs på at det ikke er fortau og det kjøres veldig hardt.  Vi foretrekker vi å gå over Turtlebay stranden.  Se kartet lenger ned. Der er det ikke lys, slik at går tilbake etter solnedgang, må en ha godt med hodelykter og/eller lommelykter.

Turen er 3 km fra Sea Magic park SPA. Noe kortere om en velger å gå rett opp til hovedveien når en ankommer naboanlegget Turtle Bay.

Sun Valley tidligere kalt Pine Valley er en fryd for øyet å bevege seg igjennom, velstelt og harmonisk.  Vi rakk akkurat å gå med solnedgangen rett foran oss. Vakrere blir det ikke.

Adresse:  Taro Brasserie, Sun Valley Mountainside Baştaşlar, No:5 Esentepe Girne, 99400
Email:     info@tarobrasserie.com
Phone & Whatsapp: +90 539 101 82 84
Working Hours: 08.00-23.00 (Wednesday Closed)
Webpage med meny:   www.tarobrasserie.com

kart med orangsje merke for hvordan gå fra Sea magic park til Taro restaurant Sun valley

For andre restauranter  se en lett presentasjon av flere tilbud eller se mer omfattende innlegg på bloggen her