You are currently viewing Mensure’s Coffee & Chocolate shop i Kyrenia

Mensure’s Coffee & Chocolate shop i Kyrenia

Mensure’s Coffee & Chocolate shop i Kyrenia ligger litt bortgjemt i den eldre delen. Første gangen vi kom over det lille serveringsstedet var høsten 2019.

Vi gikk de mindre frekventerte gatene opp fra den gamle havnen i retning den enveiskjørte Ziya Rizki Caddesi og torget ved Cafe George. Den kvinnelige delen av FeriehusMiddelhavet elsker sjokolade og ville ha et bilde for å huske navnet på stedet til en mer passende anledning.

Monica oseberg foran inngngsdøren til Mensure's Coffee & Chocolate shop i Kyrenia

Den neste anledningen kom allerede en frisk januardag i 2020. Det blåste heftig og vinterlig langs den mer moderne delen av havnen. Bølgene slo inn mot bryggekanten og mot de to fiskerestaurantene som står traust med sine fiskegarn vendt mot havet.

Vinter på Kypros er ikke for vinter å regne for en nordbo. Det oppleves mer som en noe dårlig sommerdag, litt avhengig av hvor i Norge en bor. Det er deilig på Kypros om vinteren også. Dog kan det være ganske så friskt enkelte dager i januar.

rødaktig himmel med 2 statuer med fiskegarn på havnen med store bølger i Kyrenia i januar

På de kaldeste dagene kan en oppleve at gradestokken viser 15. Med fuktig luft og Accuweater som sier: “15 degrees – realfeel 12” pga vind, er det allikevel en helt grei temperatur med riktige klær. Masse oksygenrik luft får en pustet inn når en oppholder seg tett på havet. Det gjør godt i kroppen.

Vakkert er det vinterstid også, her helt øst i Middelhavet på denne øya vi er blitt så glade i. Dagene er mange timer kortere. Solen går ned bak fjellene og ikke i havet, slik som om sommeren.

Store bølger som slår inn mot en brygge i januar med rødgul himmel i Kyrenia

En god kopp med varm drikke gjør seg på en slik frisk dag ved havet. En kopp hot Chocolate gjør seg ekstra godt!

Kommer en fra den kommunale parkeringen ved Baldöken Ottoman gravplass og Girne municipality Town Hall, så kan en gå ned Ziya Rizki Caddesi. Deretter tar en til høyre ned Atilla Sokak ved det runde tårnet, The round tower, og fortsetter litt nedover gaten. I samme område ligger Bandabuliya Markedet. En finner Mensures Chocolate raskt.

Stenvegger med pynt av greske vinduer og møbler i en cafe i Kyrenia

Lokalet ligger i en restaurert bygning og har en smakfull og svært hyggelig atmosfære. Det er ikke spesielt stort, men nok av plass.

Menyen er en fest i seg selv. Det ble ikke varm kakao, men deilig capuccino og en type pannekake med banan, jordbær, nøtter og masse flytende sjokolade. Yum, yum, yum et helt måltid.  Helt vilt godt, særlig for en sjokoladeelsker.

En menu som viser utvalget hos Mensure's Coffee & Chocolate i Kyrenia

Legg merke til at på menyen står et valg kalt The Chocolade bomb. På vei hjem til Norge stoppet jeg i London hos vår yngste sønn som jobber og bor der. Vi var invitert ut på søndagslunch og koste oss med en utflyttet familiegren på The Ivy cafe og restaurant i Richmond. Der var jeg så heldig å bli anbefalt en slik chocolade bomb. Jeg kan love at det resulterte i en ren hallelujastemning!

“What you see before you my friend, is the result of a lifetime of chocolate.”
― Katharine Hepburn 

Prisen for denne desserten i London og en capuccino ville vært på GBP £ 13,5 = ca 150 NOK med dagens kurs. Tilsvarende pris på Mensure’s er (ref prislisten på bildet)  ville være 43 TL = 56 Nok. Som vanlig ser en her at prisnivået er veldig gunstig i Kyrenia og på Nord Kypros.

Trau med maleri av kvinne hengt på en stenvegg.

Noen studenter koste seg med og jobbet på pc i andre etasjen. Friskt ute ved havet, inne var det rolig og varmt, en formiddag midt i uken januar 2020. I Norge hadde et slikt sted vært overfylt med barselsgrupper. Kun en enslig dame satt med en baby og koste seg inne i varmen.

Ung mann som jobber på pc i en bygning laget av gamle murstein med buer.

For de som har sett filmen “Chocolat” med Johnny Depp. Så husker man at sjokoladens metaforiske betydning ble vektlagt i filmen. Sjokolade ansees ofte som et symbol på kjærlighet, lykke, avslapning, glede, optimisme og gode tider.

Nesten alle menneskene i denne verden elsker sjokolade, spesielt er barn og kvinner store fan. Sjokolade skildres ofte i forbindelse med forskjellige temaer som syndige fristelser, søthet, grådighet, tid for feiring, spesielle anledninger, kjærlighet og romantikk, beviste og ubeviste ønsker.

utvalg av håndlagde sjokolader Mensure's Coffee & Chocolate Kyrenia

Hos Mensure’s Coffee & Chocolate shop har de utvalg og smaksvarianter nok til å dekke alle disse behovene. Utvalget i håndlagde sjokoladebiter var imponerende. Prisene er de vanlig lave Nord Kypriotiske.

“The greatest tragedies were written by the Greeks and Shakespeare…neither knew chocolate.”

 

sjokolade dessert med cappuccino til på Mensure's Coffee & Chocolate shop Kyrenia

2020 har vært et vanskelig år for mange små bedrifter over hele verden. Kyrenia er ikke unntatt fra de økonomisk effektene politiske Korona – Covid-19 tiltak har hatt i samfunnet.

Derfor var det svært gledelig at når vi skriver februar 2021, så lever Mensure’s Coffee & Chocolate shop i beste velgående. Se deres instagram profil og husk på stedet. Det kan anbefales.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mensures (@mensurescoffee)

jordbær, banan, pannekakebiter, nøtter og flytende sjokolade dessert på en tallerken.

 

Navn:       Mensure’s Coffee & Chocolate shop
Adresse: Çarşı Sokak No:7, Girne 9930
Telefon:  +90 533 84 12615
Åpningstider:  10.00–23.00