Hurma Restaurant Catalcoy – en positiv overraskelse

Hurma Restaurant Catalcoy – en positiv overraskelse

Hurma Restaurant Catalcoy ble en hyggelig overraskelsen ved en tilfeldighet å vei hjem fra shopping i Kyrenia. Vi hadde  sikkert kjørt forbi restauranten “en million” ganger tidligere. Ofte har vi lurt på hvorfor det står så mye biler parkert. Vi har opplevd stedet og beliggenheten lite innbydende, med et totalinntrykk som noe “gudsforlatt”. Så feil kan en altså ta.

Hurma Restaurant Catalcoy har en stor lekeplass for barn.

Det mest geniale med restauranten er nettopp beliggenheten og den store parkeringsplassen.  Dette er som å svinge inn på en fastfood drive-in. Veldig praktisk. Forskjellen er at her kommer en til en restaurant med fersk og god lokal mat. Noen steder står det at restauranten heter Valley View, det er det tidligere navnet. Ved akutt sult på vei hjem fra Kyrenia, har vi før stoppet opp for mat på Elexus. Det har vi opplevet som en mye mer tidkrevende prosess.

Elexus hotel er det mye lengre fra hovedveien inn til parkeringen. Det er mer tidkrevende fra en svinger av hovedveien, går ned til restaurantene hvor en kan sette seg til bords og faktisk får maten en skal spise på bordet. Elexus er derimot perfekt for kos, hvor tidsforbruk ikke er viktigste faktor.

Når en kommer fra Kyrenia og kjører i retning Esentepe ligger Hurma Restaurant på venstre hånd drøye 500 meter etter avkjøringen til Acapulco Hotel og Resort. Kommer en fra Esentepeområdet og kjører i retning Kyrenia, ligger Elexus hotell først, deretter elektrisitetsverket og så Hurma restaurant på høyre hånd. Mange skandinaver liker seg i området fra Esentepe og ut og kjører forbi Hurma restaurant til og fra Kyrenia.  SE skjermdump fra Google maps.

Du finner er en stor og fin lekeplass til barna, og en stor deilig terrasse med utsikt mot sjøen. Flott å sitte i solnedgangen og deilig med lufting på varme dager.  Både solnedganger og varme dager er det mange av på Kypros. Du finner i tillegg en romslig restaurant innendørs til den kjøligere årstiden, med rene og fine toaletter.  Hyggelig personale er det, som henter og bringer det du trenger, svært kjapt og effektivt.

Det er alltid mange lokale på Hurma. Det er et svært godt tegn både når det gjelder prisnivå og kvalitet.

Hurma Restaurant Catalcoy har en uteplass med mange bord som er sval og med utsikt.

Moussaka er en Oseberg favoritt. På Hurma ringte jeg inn og bestilte, slik at moussaka garantert var på menyen når vi dukket opp. Etter mange bomturer på diverse steder, ser at vi det fungerer best med forhåndsreservasjon om en ønsker Moussaka. Samtidig sikret vi oss et utsiktsbord.
Telefon: +90 542 868 7070

Mange deilige forretter og salater kommer her, som på andre lokale restauranter. Herlig Helim/halloumi salat og kebab, har vi spist her ved tidligere anledninger.

Denne deilige august kvelden, var vi 4 personer som spiste enten moussaka med kjøtt eller grillspyd med tilbehør. Vannflaske må en alltid ha til, 2-3 glass med Kavaklidere LAL rosevin blir det også og en Coca Cola. En får alltid kaffe og litt frukt inkludert i prisen på Hurma.
Prisen var 288 TL totalt, til en valutakurs av 1,35 som blir totalt 389,- Nok. Det gir en snau 100-lapp pr. hode. Så legger vi igjen litt driks.