You are currently viewing Gave Coffee shop Alsancak

Gave Coffee shop Alsancak

Kypriotiske coffee shop kultur

 

 Gave coffeeshop med masse mennesker samlet langs flere langbord foran et lokale laget av stein på en tradisjonell måte i Alsancak Nord Kypros

Gave coffee shop Alsancak Kyrenia er både en cafe, og et sted som oser lokal kultur. Gave åpnet i Januar 2019.  Bygningen, kafeen, menyen og interiøret er som tatt ut av en historiebok på Kypros med svarthvite bilder.  Bygningen er beige på grunn av de vakre kalksteinene, området er så kjent for.

Du finner tak holdt oppe av buede støttepilarer, brunbeisede vinduer og vinduslemmer, høye dører og bokhyller samt en svartovn som varmer deilig i de få kypriotiske vinterukene. Da er temperaturen mer lik en dårlig norsk sommer dag i mai og det er trivelig med levende ild.

"GAve" Kypriotiske kaffehus Alsasncak har en tradisjonell innredning og varmer opp med en svartovn.

Gave Coffeeeshop`s logo er en Kypros stol.

Stenvegg på "Gave" Kypriotisk kaffehus med et svart skilt og to mennesker som prater i bakgrunnen.

I kafeen finner en de karakteristiske Kypros stoler i en brunbeiset variant. Det er også kaffens symbol. På disse sitter en å sosialiserer, spiser og koser seg med hverdagslivet, akkurat slik Kypriotene er så gode på. Det er det som gjør øya til et ferieparadis.

Vi har Kypros stoler i vår ferieleilighet, noe jeg insisterte på.  Det var ikke den enkleste saken i verden å få tak i 6 stoler laget på den gamle måten. Dyre var de også. Det er med tradisjonelt håndverk på Kypros som andre steder i verden, utøverne dør ut. Også i et land som er stolt av sin kultur, er etterveksten er heller skrall. En kan bare håpe at steder som Gave Coffeeshop Alsancak Kyrenia kan være med å snu trenden med lav tilvekst. Om tradisjons håndverk verdsettes høyere, vil det tiltrekke seg yngre.

To som spiller backgammon en del av coffeehouse kultur.

Kultur og tradisjon bestemmer valget av møbler i Gave Coffee shop, vevd duk på bordet, hyller og tre innrammede vinduer i gammel Kypriotisk stil.

Stolene har seter av flettet strå og er ikke verdens beste å sitte på. Det krever noe “rumpefett” eller en pute. Men stolene oser av sjarme som oppveier for alt sammen. De er med å kultur-forankre en moderne innbygger og minner oss som utenlandske turister på hvilken kultur vi er gjester i.

Stolthet over egen kultur og lokale skikker er god beskyttelse mot å la seg spises opp av eller overkjøres av den industrielle  “monokultur” som dominerer samtiden.

To store glassbeholdere med sitronlimmonade på et bord med ved rutete duk foran et åpent vindu med trelemmer Gave coffee shop Alsancak.

Bake som tar ut et fat med stekt brød av en av kultur og tradisjon ved bruk av leireovn på Kypros.

Helim, Kleftiko og Zivania er tradisjons kost

Menyen på Gave Coffee shop Alsancak Kyrenia vil være hjemmelaget tradisjonsrik mat sammen med noen fastfood varianter. Den tradisjonsrike og langkokte Kleftiko vil stå på menyen, siden Gave kaffehus og taverna har en leireovn. Søndagsfrokost er en lokal tradisjon, som kan også anbefales på det sterkeste. Interiøret, omgivelsene og kulturen på Gave er verdt et besøk alene, maten er en ekstra bonus.

En kan få tak i tradisjonell tyrkisk frokost et sted i nærheten også. Stilen på frokost stedet i Ilgaz er helt annerledes, enklere. Stedene utfyller hverandre for beboere i nærområdet.

Et bord med vevd bomullsduk med blå ruter, fylt opp med fat med hjemmebakt brød og pålegg Gave coffee shop Alsancak.

Selvsagt vil du finne kaffe, te, lemonade, den lokale snapsen Zivania og vin. Zivania er en kypriotisk alkoholholdig drikke som lages på restene av  pressede vindruer. Den kan sammenliknes med den Italienske Grappa.

Kaffekultur og backgammon er som et radarpar å regne. Mulighetene til å spille backgammon er selvsagt tilstede.

Bord dekket med en tallerken linsesuppe, stekt ost helimost og en bolle grønn salat på Gave coffee shop Alsancak.

Du kan kjøpe deg en egen feriebolig på anlegget som Gave Coffee shop Alscak Kyrenia ligger med priser fra GBP £ 89 000. Se mer på FeriehusMiddelhavet sin web side for eiendomssalg.

Les mer om Nord Kypros  generelt og blogposter som tar for seg enkelt steder av interesse.

This Post Has 9 Comments

Leave a Reply